Het belang van fysio voor ouderen

Fysiotherapie kan senioren helpen hun onafhankelijkheid te bewaren, of ze nu een langdurige ziekte onder de knie hebben of gewoon hun algemene gezondheid en mobiliteit willen verbeteren.

Het doel van fysiotherapie is om de functionaliteit te herstellen en te verbeteren, pijn te verminderen en de mobiliteit te vergroten voor meer kracht en evenwicht.

Valpartijen zijn de belangrijkste reden waarom senioren fysiotherapie nodig hebben.

Naarmate mensen ouder worden, hebben ze de neiging hun flexibiliteit, kracht en vaak ook hun evenwicht te verliezen, zodat het steeds moeilijker wordt het gewenste niveau van fitheid te behouden. Verlies van deze functies kan leiden tot een val die ernstig letsel kan veroorzaken. Fysiotherapie helpt deze functies te verbeteren.

Osteoporose, een progressieve botziekte die wordt gekenmerkt door een afname van de botmassa en -dichtheid, kan leiden tot een verhoogd risico op fracturen. Het is vaak de oorzaak van veel valpartijen. Fysiotherapie en een regelmatig oefenprogramma helpen de gevolgen van deze aandoening onder controle te houden.

Krachttraining en lichaamsbeweging tijdens de fysiotherapie kunnen ook helpen de symptomen van artritis te verlichten. Mensen met artritis kunnen baat hebben bij fysiotherapie omdat deze oefeningen biedt om de kracht en het gebruik van de gewrichten te helpen behouden. Fysiotherapie leert ook therapeutische methoden om ongemak te verlichten door zowel fysieke technieken als aanpassingen van activiteiten.

Fysiotherapie wordt in veel gevallen voorgeschreven na een ziekenhuisopname. Het overslaan van therapie na een ziekenhuisopname kan ernstige gevolgen hebben.

Mogelijke gevolgen van senioren die fysiotherapie overslaan, vooral na een ziekenhuisopname

Vallen – Na een ziekenhuisopname zijn velen verzwakt en vatbaarder voor vallen. Het niet volgen van therapie na een ziekenhuisopname kan leiden tot een nieuwe ziekenhuisopname als gevolg van een val.

Infecties- Zonder actieve beweging door zwakte die met fysiotherapie verbeterd had kunnen worden, is er een verhoogd risico op longontsteking. Er is ook een verhoogde kans op huidproblemen, zoals zweren, die kunnen ontstaan door een gebrek aan beweging.

Verminderde kracht en uithoudingsvermogen op lange termijn- Tijdens het herstel kan de fysiotherapie invloed hebben op het kracht- en uithoudingsvermogen dat u nog lang na de sessies zult hebben. Dit kan ook leiden tot een verhoogde bloeddruk en hartslag en een verlaagde zuurstofverzadiging, wat kan leiden tot beroertes, bloedstolsels en hartaanvallen.

Verminderde educatie- De educatie door middel van fysiotherapie toont manieren om activiteiten van het dagelijks leven op een efficiƫntere manier uit te voeren om het fysieke en mentale welzijn en de levenskwaliteit te helpen verbeteren.

Tip: https://fysioclub.nl/mtc/locaties/fysiotherapie-doetinchem/

Toegenomen pijn- Als u niet beweegt omdat u geen fysiotherapie volgt, hebben gewrichten de neiging stijf te worden. Verminderde mobiliteit leidt tot meer pijn.

Fysiotherapie voor senioren heeft een aantal voordelen, zoals het verkrijgen van kracht en evenwicht, maar ook een hernieuwd gevoel van zelfvertrouwen. Fysiotherapie kan senioren hun onafhankelijkheid teruggeven en dagelijkse taken gemakkelijker maken.

Werken met een fysiotherapeut zal niet alleen de pijn verminderen, maar ook helpen om de algehele kracht en bekwaamheid te verbeteren en het risico op blessures te verminderen, waardoor u een hogere kwaliteit van leven kunt behouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *